Sałatka z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • brzoskwienie z puszki

    1 op
  • rodzynki

    5 dag
  • migdały płatki

    5 dag
  • curry

    1 łyżeczka
  • sól

  • majonez tradycyjny

  • orzechy laskowe

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki zalać goracą wodą. Kapustę posiekać, brzoskwienie pokroić w drobną kostkę, wymieszać. Dodać migdały, orzechy i odcedzone rodzynki. Majonez wymieszać z curry, solą i pieprzem. Sos wymieszać z sałatką. Przed podaniem schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 21.11.2013 13:20
lubię takie sałatki:)
caralajna 06.09.2013 07:54
brzmi smacznie
olkaaa 11.02.2013 14:08
bardzo dobra
jeta72 25.06.2012 23:51
super
Wafelek2601 10.01.2012 00:21
smaczna
Magdalena1110 29.11.2011 21:56
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat