Sałatka z cieciorki i jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    1/2 puszki
  • jajko

    4 szt
  • sól

  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • szczypior

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy obieramy i siekamy. Cieciorkę odcedzamy z zalewy .Dodajemy do posiekanych jajek. Szczypior kroimy . Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę . Do oleju rzepakowego ok 2 łyżek dodajemy wyciśnięty czosnek ,pieprz kolorowy i sól .Mieszamy . Taki sos dodajemy do sałatki Mieszamy . Odstawiamy na ok 20 min .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 12.08.2012 14:33
super
iwa643 12.08.2012 07:52
zdrowe i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat