Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z chrupiącymi talarmi żywieckiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żywiecka 80 g
pomidor rzymski 1 szt
ogórek zielony 1/2 szt
cebula czerwona 1/4 szt
roszponka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z chrupiącymi talarmi żywieckiej

Kiełbasę należy podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu - mają powstać przypieczone talarki żywieckie. Sałatę, ogórka i pomidora myjemy. Następnie obieramy cebulę i ogórka, cebulę kroimy w kostkę, ogórka w talarki. Pomidora kroimy w większą kostkę. Do miseczki przekładamy umytą i osuszoną roszponkę, dodajemy pokrojonego pomidora i ogórka i mieszamy, następnie dodajemy cebulkę i ponownie mieszamy. Na wierzch układamy chrupiące talarki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anusq18
anusq18 03.02.2014 21:36
smakowicie wygląda
Lukrecja29 03.02.2014 16:57
O łaał, pysznie wygląda, narobiłaś mi smaka na taką!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak