Sałatka z carpaccio kuskusem i fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • kuskus

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • papryka marynowana

    3 kawałki
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • oliwa

  • pieprz

  • sól

  • sok zlimonki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagowa gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki . Kuskus zalewamy wrzatkiem odstawiamy na ok 10 min . Studzimy . Mieszamy kaszę z zimną fasolką . papryki kroimy w paseczki dodajemy do sałatki .Cebule siekamy mieszamy z pozostałymi składnikami . Dodajemy oliwę sok z limonki ,pieprz i sól .wszystko mieszamy . Ozdabiamy rózyczkami z carpaccio .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 09.09.2012 09:32
pomysłowo:)!
aginaa 09.02.2012 17:40
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat