Sałatka z buraków z pomarańczami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    2
  • buraki ćwikłowe

    2-4 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    2-3 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    2-3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki, miałam 2 nieduże, ugotowałam a po wystudzeniu obrałam i pokroiłam na nieduże cząstki. Pomarańcze wyszorowałam, okroiłam ze skórki bardzo ostrym nożem - tak żeby razem z wierzchnią skórką ściąć także błonkę okrywającą owoc. Z cząstek wycięłam fileciki. Z pozostałości owocu wycisnęła sok, do którego dodałam sok z cytryny, miód, oliwę, pieprz ziołowy i pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Mieszanką zalałam buraczki, wymieszałam i odstawiłam na 1-2 godziny. Przed podaniem dodałam fileciki z pomarańczy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 29.03.2013 14:38
pomarańcza z cebulą, chyba już pani przesadziła
Anonimowy 29.03.2013 14:37
dla mnie niejadalne, fe
Megi 11.09.2012 08:46
pomysłowe
krokodyl 19.01.2012 00:08
oryginalne
tomek18 30.09.2011 19:41
napewno smaczna
Sarenka 15.09.2011 17:58
wyglada zachecajaco i jestem pewna, ze smakuje równie dobrze
Misia90 05.09.2011 20:09
ekstra
Marysia 05.09.2011 19:54
super
Karolina69 05.09.2011 18:05
fajne
gosia47-47 07.04.2011 15:28
o, dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat