Sałatka z brukselki i kaparów

Sałatka z brukselki i kaparów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    0,5 kg
  • sól

    do smaku
  • ocet winny

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • kapary

    1 słoik
  • majonez

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę ugotuj na pół twardo w osolonej wodzie z łyżką cukru.Pod koniec gotowania wlej 2 łyżki octu.Odcedź,wymieszaj z posiekanym czosnkiem.Cebulę obierz,posiekaj i zalej pozostałym octem,dodaj do brukselki.Dorzuć osączone kapary i natkę pietruszki.Dopraw do smaku solą,wymieszaj z majonezem.Przed podaniem schłodź.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona45

23.07.2011 15:45
super

RenataZ-et

19.05.2011 22:53
Warte spróbowania!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat