Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułem i podsmażanymi pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 średni
marchew 2 średnie
kukurydza 2 łyżki
pieczarki 8 sztuk
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
natka pietruszki 1 łyżka posiekanej
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułem i podsmażanymi pieczarkami

Brokuł pokroić w różyczki, marchew obrać, pokroić we większą kostkę, włożyć razem do wrzącej wody i gotować 5 min. Zdjąć z ognia, odcedzić i poczekać aż ostygnie.
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na maśle.
Majonez wmieszać z jogurtem naturalnym, solą, pieprzem i natką pietruszki.
Ułożyć brokuł, marchewkę, pieczarki, kukurydzę na talerzu, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 27.07.2013 23:39
super smaczna sałatka
idealme 27.07.2013 18:44
ciekawe smaki, musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak