Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata lodowa
1/4 główki -
ogórek
1/2 sztuki -
brie
50 gram -
cebula
1/2 sztuki -
wino wytrawne
3/4 szklanki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
sok z cytryny
do smaku -
zielenina
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania sałatka z Brie i galaretką z czerwonego wina
Sałatę poszarpać, ogórek obrać i pokroić wzdłuż skrobaczką do warzyw. Brie lub camembert pokroić, cebulę cieniutko pokroić w plasterki.
W półmisku wymieszać warzywa, posypać serem i galaretką z czerwonego wina. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Udekorować zieleniną typu rzeżucha, natka, szczypiorek
Gotowe, smacznego.
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)