Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z boczniaków i roszponki w sosie orzechowo-pomidorowym Tomka Jakubiaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki
250 g
czosnek
2 ząbki
cebula czerwona
1/2 szt
masło
2 łyżki
rukola
100 g
roszponka
100 g
pierś z kurczaka
1 szt
bazylia
Sklep Prymat
tymianek
kozi serek
do smaku
miód
1 łyżka
sok z jednej cytryny
suszone pomidory z zalewą
1/2 szklanki
orzechy laskowe
2 łyżki
natka pietruszki
1 pęczek
oliwa
4 łyżki
posiekana szalotka
2 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka marynowana
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczniaków i roszponki w sosie orzechowo-pomidorowym Tomka Jakubiaka

Tomek Jakubiak poleca:
Zacznij od sosu, aby po przygotowaniu postał parę chwil w lodówce: orzechy upraż na suchej patelni i obierz z łupiny, lekko pokrusz. Suszone pomidory posiekaj i przerzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki sosu i odstaw do lodówki.
Kurczaka zamarynuj w ziołach i usmaż na patelni grillowej. Podobnie zrób z grzybami. Teraz grzyby i kurczaka pokrój w paski, przerzuć do miski, dodaj posiekaną w piórka cebulę, pociętą w paski paprykę oraz zieleninę.
Sałatkę wyłóż na głęboki talerz, polej sosem i posyp kozim serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak