Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczniaki
250 g -
czosnek
2 ząbki -
cebula czerwona
1/2 szt -
masło
2 łyżki -
rukola
100 g -
roszponka
100 g -
pierś z kurczaka
1 szt -
bazylia
-
tymianek
-
kozi serek
do smaku -
miód
1 łyżka -
sok z jednej cytryny
-
suszone pomidory z zalewą
1/2 szklanki -
orzechy laskowe
2 łyżki -
natka pietruszki
1 pęczek -
oliwa
4 łyżki -
posiekana szalotka
2 szt -
sól
-
pieprz
-
papryka marynowana
3 szt
Sposób przygotowania
Zacznij od sosu, aby po przygotowaniu postał parę chwil w lodówce: orzechy upraż na suchej patelni i obierz z łupiny, lekko pokrusz. Suszone pomidory posiekaj i przerzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki sosu i odstaw do lodówki.
Kurczaka zamarynuj w ziołach i usmaż na patelni grillowej. Podobnie zrób z grzybami. Teraz grzyby i kurczaka pokrój w paski, przerzuć do miski, dodaj posiekaną w piórka cebulę, pociętą w paski paprykę oraz zieleninę.
Sałatkę wyłóż na głęboki talerz, polej sosem i posyp kozim serem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się