Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

roszponka 125 g
sałata kolorowa 70 g
rzodkiewka 12 sztuk
cebula szalotka 4 sztuki
boczek parzony 6-7 długich plasterków

sos

oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczkiem

Rzodkiewki nacinamy nożem i moczymy w zimnej wodzie nawet kilka godzin.
Szalotkę kroimy wzdłuż w cienkie paski, wkładamy do zimnej wody aby jeszcze bardziej z delikatniała.
Sos. Sól i pieprz ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy oliwę.
Opłukane i osuszone sałaty wykładamy na talerz, posypujemy kawałkami cebuli, rozkładamy rzodkiewki i kawałki przesmażonego boczku. Całość skrapiamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 11.04.2017 20:59
Bardzo fajny przepis.
Jagódka77 09.04.2017 13:46
prezentuje się wspaniale
Krystyna32 07.04.2017 08:25
pyszna sałatka
Renataj 06.04.2017 23:00
Pięknie podana i sycąca:)
Bernadeta1 06.04.2017 21:38
taka sałatka na pewno smaczna
pestka 06.04.2017 19:08
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak