Sałatka z bakłażanów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • olej

    4 lyżki
  • zielenina

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany opiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, dodać bakłażany i razem smażyć około 3 min.Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do bakłażanów. Przyprawić sałatkę solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 07.05.2012 19:23
zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat