Sałatka z bakłażanem i rydzami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • natka pietruszki

  • oliwki

    10 szt.
  • rydze

    300 gram
  • olej do smażenia

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z bakłażanem i rydzami foto
Grzyby dokładnie oczyścić , umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Następnie w garnku zagotować wodę , dodać 2 łyżeczki soli i obgotować rydze jakieś 15 minut.Po czym wyciągnąć grzyby cedzakiem ,pokroić na mniejsze kawałki.
Cukinię i bakłażana dokładnie umyć i osuszyć , pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej na rozgrzany tłuszcz wrzucić bakłażana i cukinię .
Krok 2 - Sałatka z bakłażanem i rydzami foto
Do cukini i bakłażana , dodać oliwki i rydze.
Wszystko dusić pod przykryciem około 10 minut , następnie zdjąć przykrywkę i smażyć jeszcze 10 minut.Przełożyć i zostawić do wystudzenia.
Krok 3 - Sałatka z bakłażanem i rydzami foto
Natkę pietruszki i pomidora umyć i osuszyć , drobno posiekać natkę, a pomidora pokroić.
Wszystko razem wymieszać przed podaniem i doprawić do smaku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat