Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłażan
1 szt. -
cukinia
1 szt. -
pomidor
1 szt. -
natka pietruszki
-
oliwki
10 szt. -
rydze
300 gram -
olej do smażenia
-
Sól czosnkowa jodowana Prymat
-
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Następnie w garnku zagotować wodę , dodać 2 łyżeczki soli i obgotować rydze jakieś 15 minut.Po czym wyciągnąć grzyby cedzakiem ,pokroić na mniejsze kawałki.
Cukinię i bakłażana dokładnie umyć i osuszyć , pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej na rozgrzany tłuszcz wrzucić bakłażana i cukinię .
Wszystko dusić pod przykryciem około 10 minut , następnie zdjąć przykrywkę i smażyć jeszcze 10 minut.Przełożyć i zostawić do wystudzenia.
Wszystko razem wymieszać przed podaniem i doprawić do smaku .
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się