Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z bakłażanem i rydzami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
cukinia 1 szt.
pomidor 1 szt.
natka pietruszki
oliwki 10 szt.
rydze 300 gram
olej do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z bakłażanem i rydzami

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie oczyścić , umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Następnie w garnku zagotować wodę , dodać 2 łyżeczki soli i obgotować rydze jakieś 15 minut.Po czym wyciągnąć grzyby cedzakiem ,pokroić na mniejsze kawałki.
Cukinię i bakłażana dokładnie umyć i osuszyć , pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej na rozgrzany tłuszcz wrzucić bakłażana i cukinię .
Krok 1 - Sałatka z bakłażanem i rydzami foto
2
Do cukini i bakłażana , dodać oliwki i rydze.
Wszystko dusić pod przykryciem około 10 minut , następnie zdjąć przykrywkę i smażyć jeszcze 10 minut.Przełożyć i zostawić do wystudzenia.
Krok 2 - Sałatka z bakłażanem i rydzami foto
3
Natkę pietruszki i pomidora umyć i osuszyć , drobno posiekać natkę, a pomidora pokroić.
Wszystko razem wymieszać przed podaniem i doprawić do smaku .
Krok 3 - Sałatka z bakłażanem i rydzami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak