Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
rzodkiewki kilka szt
pomidor 1 szt
jajko 2 szt
sałata lodowa kilka liści
oliwa 4 łyżki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
pieprz
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem

Kroki postępowania

1
Awokado obrać, usuną pestkę i pokroić na dość spore kawałki. Wrzucić do miski i skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem foto
2
Rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki i dodać do awokado.
Krok 2 - Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem foto
3
Dodać pomidora pokrojonego w dość grubą kostkę.
Krok 3 - Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem foto
4
Sałatę lodową umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Dodać do reszty składników. Wymieszać. Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną, pokroić w ćwiartki. Ułożyć je na wierzchu sałatki.
Krok 4 - Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem foto
5
Do szklanki wlać oliwę z oliwek, dodać pieprz i sos sałatkowy. Dokładnie wymieszać, a następnie polać sałatkę.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z awokado, rzodkiewką i jajkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak