Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado i mozzarelli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado
sok z cytryny
sałata lodowa
mozzarella w kulce
rukola
sok z cytryny 15 ml
skórka z cytryny
musztarda dijon
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 30 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado i mozzarelli

Wymieszać wszystkie składniki winegretu w miseczce. Awokado obrać, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Pokroić na cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Na talerzach rozłożyć liście sałaty lodowej, awokado oraz poszarpaną mozzarellę (w razie potrzeby można nasączyć ją wodą z woreczka, aby była bardziej soczysta). Dodać roszponkę lub rukolę, oprószyć solą morską i świeżo zmielonym pieprzem, polać winegretem cytrynowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 05.02.2014 17:49
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/awokado/salatka_z_awokado_mozzarelli/przepis.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak