Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Szybka oraz prosta w przygotowaniu sałatka, a do tego pyszna, soczysta i kolorowa. Jest idealna na upalne dni. Świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, drugie śniadanie do pracy lub na grilla.

Składniki:

Składniki:

arbuz 0,5 sztuki
pomarańcze 2 sztuki
ser feta 180 gramów
roszponka 100 gramów
oliwki zielone 80 gramów

Vinegret:

oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

Oliwę z oliwek, ocet winny i miód wlewamy do niewielkiego słoiczka. Dodajemy po szczypcie soli oraz pierzu, zakręcamy i energicznie mieszamy.

Miąższ arbuza pozbawiamy pestek i kroimy go w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki.

W salaterkach lub na talerzach układamy liście roszponki, a na nich grillowane oliwki, kawałki arbuza, pomarańczy oraz sera feta.

Wszystko polewamy sosem vinegret i gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak