Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z oliwką i tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki czarne 20-25 sztuk
kukurydza w puszce 1 puszka
makaron świderki 0,5 opakowania
sól 2 łyżki
pieprz 2 łyżki
majonez tradycyjny 4 łyżki
por (biała część) 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z oliwką i tuńczykiem

Na początku gotujemy makaron, solimy wodę. Następnie kroimy ogórka zielonego i oliwki na kostkę. Odsączamy kukurydzę z puszki, dodajemy tuńczyka, solimy i pieprzymy dla smaku, kroimy w talarki pora. Dodajemy majonez i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 14.04.2013 21:47
smaczne z kukurydzą
babajaga1969 14.04.2013 21:37
bardzo dobra
miki47 14.04.2013 20:47
smacznie...
Renata9 14.04.2013 20:41
Fajny przepis na sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak