Sałatka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 szt
  • cebula dymka

    1 pęczek
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek świeży

    1 szt
  • śmietana

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę dobrze umyć i pokroić w szerokie paski, ogórek obrać i pokroić w cienkie plasterki, rzodkiewkę krajać w talarki, cebule wraz ze szczypiorkiem posiekać. Wymieszać wszystkie składniki i tuż przed podaniem zalać śmietaną. Dosolić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 23.07.2011 17:16
takie sałatki są najlepsze
Justyna73 12.07.2011 14:01
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat