sałatka wiosenna

sałatka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 sztuki
  • ogórek sałatkowy

    2 sztuki
  • rzodkiewka

    pęczek
  • szczypiorek

    pęczek
  • szynka

    150 gram
  • cebula czerwona

    sztuka
  • majonez

    łyżka
  • kukurydza

    puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte pomidory pokroić na cząstki, wyciąć stwardniałe części.Pokroić na mniejsze kawałki. Ogórek umyć , nie obierać pokroić w półplasterki.Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Szynkę pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w prążki. Szczypiorek posiekać.Dodać odsączoną kukurydzę.Wlać jogurt , dodać majonez . Doprawić , dobrze wymieszać.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat