Sałatka wielowarzywna wg Elficzna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniak

    1
  • pietruszka korzeń

  • ogórek kiszony

    4 sztuki
  • cebula

  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, ziemniaka, pietruszkę gotuję do miękkości. Następnie kroję je na drobną kostkę i wrzucam do miski. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram, kroję w kosteczkę i dorzucam do warzyw. Z ogórka kiszonego odcinam obie "ki" i wyrzucam a resztę kroję w kostkę i dodaję do miski. Cebulkę i obrane ze skórki jabłko kroję w drobną kosteczkę i dosypuję do reszty razem z odcedzonym groszkiem. Dodaję majonez, jogurt, musztardę oraz przyprawy i wszystko razem delikatnie mieszam. W razie potrzeby doprawić - sałatka nie może być mdła. Przyozdabiam pomidorkami koktajlowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariel78 02.10.2012 10:02
bardzo smaczna
Pietruszka 25.08.2012 16:37
uwielbiam jarzynowe sałatki. Twoja prezentuje się wyśmienicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat