Sałatka wielkanocna

Sałatka wielkanocna

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    200 g
  • baleron

    200 g
  • CHUDA KIELBASA

    200 g
  • mięso (gotowane lub pieczone)

    200 g
  • gęsta śmietana

    pół szklanki
  • świeży starty chrzan

    2-3 łyżki
  • sól

  • jaja na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja, wędlinę i mięso pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać śmietanę wymieszaną z chrzanem, przyprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić sałatkę na parę godzin w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat