Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z brokułem i tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
szczypior
brokuły 1/2 szt
kalarepa 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
korniszony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z brokułem i tuńczykiem

Ziemniaki obieramy lub tylko szorujemy i gotujemy w mundurkach. Ugotowane studzimy i kroimy w kostkę . Marchewkę ,kalarepę i brokuła obieramy . Gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu brokuła kroimy na małe różyczki,kalarepę i marchewkę kroimy w kostkę . Korniszony kroimy w kostkę . Jajka gotujemy na twardo obieramy i siekamy . Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki i posiekany szczypior. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 25.09.2012 09:32
fajne
iwa643 25.09.2012 06:07
Polecam na imprezy lub kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak