Sałatka warstwowa z szynką, kukurydzą, selerem i gotowanym jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka w kawałku

  • puszka kukurydzy

  • jajek ugotowanych na twardo

    5
  • seler w paskach w słoiku

  • majonez

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę i jajka pokroić w kostkę, kukurydzę i seler osączyć z zalewy. W misce ułożyć warstwy: szynki, kukurydzy, selera, jajka, każdą warstwę oddzielić od drugiej cienką warstwą majonezu. Na wierzchu również delikatnie rozsmarować majonez, po czym posypać tartym żółtym serem. Wstawić do lodówki, żeby składniki się trochę przegryzły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 05.07.2012 14:47
pycha
Zoso 06.02.2012 22:40
fajne na imprezę
krzysiu510 06.02.2012 21:33
ciekawe
jolaxa1 24.07.2011 23:32
super
jolaxa1 24.07.2011 23:32
super
Jaheira11 23.04.2011 12:11
pyszności
Goya 26.12.2010 21:20
uwielbiam sałatki
romanrafal 25.12.2010 09:32
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat