Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa a\' la gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
kukurydza 1 puszka
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
majonez do smaku
ogórki konserwowe dowolna ilość
pomidory 2 szt
sól, pieprz do smaku
przyprawa gyros do smaku
śmietana 18%, do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa a\' la gyros

Kapustę umyć, wysuszyć i poszatkować. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejszcze części, posypać przyprawami- usmażyć na rozgrzanej patelni wraz z dodatkiem oleju, smażyć, aż będzie miękkie. Przygotowane mięso ostudzić i umieścić na dnie szklanego naczynia. Następnie przygotować sos: majonez wymieszać z odrobiną śmietany i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Przygotowanym sosem polać mięso z kurczaka(kilka łyżeczek sosu). Następnie dodać odsączoną kukurydzę, posiekane w kostkę ogórki, ponownie odrobinę sosu, pokrojone na plasterki pomidory, resztę sosu i posiekaną kapustę pekińską. Na wierzchu posypać solą i odrobiną pieprzu. Podawać po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 25.04.2013 10:13
uwielbiam taką
suzana 07.04.2011 17:43
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak