Sałatka warstwowa a\' la gyros

Sałatka warstwowa a\' la gyros

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • majonez

    do smaku
  • ogórki konserwowe

    dowolna ilość
  • pomidory

    2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • przyprawa gyros

    do smaku
  • śmietana

    18%, do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, wysuszyć i poszatkować. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejszcze części, posypać przyprawami- usmażyć na rozgrzanej patelni wraz z dodatkiem oleju, smażyć, aż będzie miękkie. Przygotowane mięso ostudzić i umieścić na dnie szklanego naczynia. Następnie przygotować sos: majonez wymieszać z odrobiną śmietany i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Przygotowanym sosem polać mięso z kurczaka(kilka łyżeczek sosu). Następnie dodać odsączoną kukurydzę, posiekane w kostkę ogórki, ponownie odrobinę sosu, pokrojone na plasterki pomidory, resztę sosu i posiekaną kapustę pekińską. Na wierzchu posypać solą i odrobiną pieprzu. Podawać po schłodzeniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EWI

25.04.2013 10:13
uwielbiam taką

suzana

07.04.2011 17:43
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat