Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 750 g mrożony
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
pomidory 4 szt
słonecznik łuskany 1 szklanka
ser feta 1 kostka
sos czosnkowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Kroki postępowania

1
Mrożone brokuły wrzucić do gotującej wody. Gotować 3 minuty, odcedzić i wystudzić.
Krok 1 - Sałatka warstwowa  foto
2
Paprykę, pomidory i ser feta pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 2 - Sałatka warstwowa  foto
3
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 3 - Sałatka warstwowa  foto
4
W przeźroczystej salaterce ułożyć brokuł, na nim fetę i zalać sosem czosnkowym. Następnie ułożyć paprykę.
Krok 4 - Sałatka warstwowa  foto
5
Wysypać odsączoną kukurydzę, następnie pomidory i zalać sosem czosnkowym. Wierzch posypać słonecznikiem.
Krok 5 - Sałatka warstwowa  foto
6
Sałatkę schłodzić przed podaniem.
Krok 6 - Sałatka warstwowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak