Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    750 g mrożony
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • pomidory

    4 szt
  • słonecznik łuskany

    1 szklanka
  • ser feta

    1 kostka
  • sos czosnkowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka warstwowa  foto
Mrożone brokuły wrzucić do gotującej wody. Gotować 3 minuty, odcedzić i wystudzić.
Krok 2 - Sałatka warstwowa  foto
Paprykę, pomidory i ser feta pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 3 - Sałatka warstwowa  foto
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 4 - Sałatka warstwowa  foto
W przeźroczystej salaterce ułożyć brokuł, na nim fetę i zalać sosem czosnkowym. Następnie ułożyć paprykę.
Krok 5 - Sałatka warstwowa  foto
Wysypać odsączoną kukurydzę, następnie pomidory i zalać sosem czosnkowym. Wierzch posypać słonecznikiem.
Krok 6 - Sałatka warstwowa  foto
Sałatkę schłodzić przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat