Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Waldorf w galaretce

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 20 dag
jabłko 1 szt
garść orzechów włuprażonych
martini dry 125 ml
woda 373 ml
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Waldorf w galaretce

Tę słynną sałatkę podaję dzisiaj w wersji bardzo zmodyfikowanej. Serwuję ją jako przystawkę w galaretce winnej dla dorosłych, dla dzieci bez alkoholu.
sos:
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
sól, pieprz

Seler zetrzeć na wiórki.
Jabłko pokroić na 6 części ,a te na trójkąty.
Seler i jabłko polać sokiem z cytryny.
Przygotować galaretkę z wody i wina. Wymieszać z selerem, jabłkami i orzechami .
Nałożyć do salaterek lub jednej większej i wtedy po stężeniu kroimy.
Podajemy z sosem majonezowym--wymieszać podane wyżej składniki.
Serwujemy na liściach zielonej sałaty z tostami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 31.10.2013 00:36
Pomysł fantastyczny.Waldorf w takiej wersji jest bardzo elegancki.
Maria 70 06.10.2013 16:29
Bardzo oryginalny przepis i ładnie się prezentuje.A smak już czuje...
Renataj 02.10.2013 10:50
Fajny pomysł.
matesko 02.10.2013 10:31
ciekawy przepis
nutellla 02.10.2013 10:12
ciekawie wygląda
Paolcia 02.10.2013 09:52
super wygląda :)
Ola1984 02.10.2013 09:34
Prezentuje się wyśmienicie :)
Aga-25 02.10.2013 08:38
ekstra to !
Agnieszka-87-25 02.10.2013 08:30
wspaniale się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak