Sałatka Waldorf w galaretce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    20 dag
  • jabłko

    1 szt
  • garść orzechów włuprażonych

  • martini dry

    125 ml
  • woda

    373 ml
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tę słynną sałatkę podaję dzisiaj w wersji bardzo zmodyfikowanej. Serwuję ją jako przystawkę w galaretce winnej dla dorosłych, dla dzieci bez alkoholu.
sos:
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
sól, pieprz

Seler zetrzeć na wiórki.
Jabłko pokroić na 6 części ,a te na trójkąty.
Seler i jabłko polać sokiem z cytryny.
Przygotować galaretkę z wody i wina. Wymieszać z selerem, jabłkami i orzechami .
Nałożyć do salaterek lub jednej większej i wtedy po stężeniu kroimy.
Podajemy z sosem majonezowym--wymieszać podane wyżej składniki.
Serwujemy na liściach zielonej sałaty z tostami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gabi44 31.10.2013 00:36
Pomysł fantastyczny.Waldorf w takiej wersji jest bardzo elegancki.
Maria 70 06.10.2013 16:29
Bardzo oryginalny przepis i ładnie się prezentuje.A smak już czuje...
Renataj 02.10.2013 10:50
Fajny pomysł.
matesko 02.10.2013 10:31
ciekawy przepis
nutellla 02.10.2013 10:12
ciekawie wygląda
Paolcia 02.10.2013 09:52
super wygląda :)
Ola1984 02.10.2013 09:34
Prezentuje się wyśmienicie :)
Aga-25 02.10.2013 08:38
ekstra to !
Agnieszka-87-25 02.10.2013 08:30
wspaniale się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat