Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewki
3 -
jajko
4 -
koperek
-
sałata
1/2 -
olej
1 łyżka -
Musztarda francuska Prymat
1 łyżka -
miód
1 łyżka -
pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania
Rwiemy następnie ją na kawałki.
Cukinie i marchewki tniemy nożem szczelinoywm lub poprostu obieraczką do jarzyn w podłużne cienkie plastry.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki.
Koperek myjemy i drobno siekamy.
Na talerzu układamy sałatę, na nią ćwiartki jaj oraz plastry cukinii i marchewki.
Układamy pomidorki koktajlowe.
Posypujemy wszystko koperkiem.
Z oleju, miodu i musztardy robimy sos, którym polewamy warzywa.
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)