Sałatka tuńczykowa z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • rzodkiewki (małe)

    1/2 pęczka
  • majonez

    1/2 szklanki
  • jogurt naturalny

    1-2 łyżki
  • sól

  • szczypiorek usiekany

    2-3 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka i pomidory kroimy na cząstki, rzodkiewki kroimy w kostkę, tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie skłądniki ukłądamy w salaterce, oprószamy solą i peprzem, polewamy majonezem wymieszanym z jogurtem. Całośc posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.06.2013 09:44
lubię taką
MAR3STA 01.01.2011 10:49
pyszna sałatka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat