Sałatka tuńczykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • majonez

    1 łyżka
  • oliwki zielone

    10 sztuk
  • rzodkiewka

    5 (czerwona)
  • ryż

    200 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzamy. Oliwki i rzodkiewki drobno kroimy. Łączymy z tuńczykiem, kukurydzą oraz ryżem. Dodajemy jeszcze majonez i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy jeszcze świeżo mielonym pieprzem kolorowym i gotowe :o)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 11.12.2013 08:24
prosto smacznie i do syta
ben-ka 10.12.2013 09:34
Smaczna i szybka sałatka.
Sroczka 14.04.2012 11:12
Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem. Twoja też zapowiada się smakowicie.
Jolanta_P-S 07.04.2011 19:31
pyszna
Nina7 07.04.2011 07:13
warto wypróbować przepis:)
Mariusz10 05.04.2011 23:56
takiej jeszcze nie jadłem
agnieszka137 05.04.2011 22:58
apetyczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat