Sałatka truskawkowa z serem kozim i roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • truskawki

    200 g
  • roszponka

    2-3 garści
  • ser kozi

    70 g
  • bazylia świeża

    garść
  • Polewa:

    (Glassa Balsamica)

Sos

  • oliwa

    4 łyżki
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • woda letnia

    3 łyżki
  • Bazylia suszona Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos : oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, syrop klonowy, przyprawy i wodę połączyłem w słoiku. Energicznie potrząsnąłem, aby składniki się połączyły.

Truskawki obrałem z szypułek, umyłem, pokroiłem na kawałki. Sałatę i listki bazylii umyłem, osuszyłem.
Na talerzu rozłożyłem roszponkę, bazylię. Polałem sosem. Posypałem pokrojonymi truskawkami. Na wierzch położyłem ser kozi. Wszystko polałem Glassa Gastronomica.
R'n'G Kitchen
Użyliśmy polewy Glassa Gastronomica

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 19.03.2015 19:31
pyszności ;)
bertpvd 19.03.2015 13:34
rewelacja :)
Kluska_87 19.03.2015 11:19
ciekawa sałatka
jagoda5913 19.03.2015 09:37
Jak pięknie wygląda
Maridka19 19.03.2015 08:57
Sałatka idealna :)
engie23 19.03.2015 08:46
smakowicie wygląda
Skotka 19.03.2015 08:23
Kolorowo:))) Zachęca do spróbowania:)
zabcia117 19.03.2015 08:14
Świetny przepis!
2milutka 19.03.2015 08:13
można jeść oczami cudowna:)
Futka 19.03.2015 08:03
Cudowna i bardzo smaczna sałatka, a połączenie idealne! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat