Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
truskawki
200 g -
roszponka
2-3 garści -
ser kozi
70 g -
bazylia świeża
garść -
Polewa:
(Glassa Balsamica)
Sos
-
oliwa
4 łyżki -
syrop klonowy
1 łyżka -
woda letnia
3 łyżki -
Bazylia suszona Prymat
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Sałatka truskawkowa z serem kozim i roszponką
Truskawki obrałem z szypułek, umyłem, pokroiłem na kawałki. Sałatę i listki bazylii umyłem, osuszyłem.
Na talerzu rozłożyłem roszponkę, bazylię. Polałem sosem. Posypałem pokrojonymi truskawkami. Na wierzch położyłem ser kozi. Wszystko polałem Glassa Gastronomica.
Użyliśmy polewy Glassa Gastronomica![]()
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)