Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka tatrska z mortadelą i ziemniakami

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela wieprzowa
200 g
ziemniaki
4 duże
ogórki konserwowe
3 średnie
pieczarki marynowane
kilka szt.
cebulka marynowana
do smaku
majonez
1/2 szkl.
chrzan śmietankowy
do smaku
cukier
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tatrska z mortadelą i ziemniakami

Ziemniaki ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Warzywa marynowane osączyć z zalewy i drobno pokroić. Mortadelę pokroić w dość cienkie plasterki, a następnie w wąskie paseczki.
Majonez połączyć z chrzanem, cukrem, solą czosnkową i pieprzem - dobrze wymieszać, a następnie wlać do pokrojonych składników i wymieszać.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby całość się przemacerowała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.10.2013 13:06
Mój mężuś jest wielkim smakoszem sałatek - kiedy ma czas, to zaraz jakąś przygotowuje, na kolacyjki, na śniadanko i na przekąskę ;)
eagle 07.10.2013 14:28
jak ja lubię sałateczki:)
jolanta53 06.10.2013 15:18
mój gust został zaspokojony:)
Joannasz3190 06.10.2013 13:59
Lubię takie smaki :)
Hanna5 06.10.2013 13:21
Ciekawa sałatka, muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak