Sałatka tatrska z mortadelą i ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela wieprzowa

    200 g
  • ziemniaki

    4 duże
  • ogórki konserwowe

    3 średnie
  • pieczarki marynowane

    kilka szt.
  • cebulka marynowana

    do smaku
  • majonez

    1/2 szkl.
  • chrzan śmietankowy

    do smaku
  • cukier

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

    mielony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Warzywa marynowane osączyć z zalewy i drobno pokroić. Mortadelę pokroić w dość cienkie plasterki, a następnie w wąskie paseczki.
Majonez połączyć z chrzanem, cukrem, solą czosnkową i pieprzem - dobrze wymieszać, a następnie wlać do pokrojonych składników i wymieszać.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby całość się przemacerowała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 08.10.2013 13:06
Mój mężuś jest wielkim smakoszem sałatek - kiedy ma czas, to zaraz jakąś przygotowuje, na kolacyjki, na śniadanko i na przekąskę ;)
eagle 07.10.2013 14:28
jak ja lubię sałateczki:)
jolanta53 06.10.2013 15:18
mój gust został zaspokojony:)
Joannasz3190 06.10.2013 13:59
Lubię takie smaki :)
Hanna5 06.10.2013 13:21
Ciekawa sałatka, muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat