Sałatka tandoori

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 plastry
  • przyprawa tandoori masala

    1 łyżka
  • oliwa

    do marynowania
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • rzodkiewka

    4 sztuki
  • rukola

    1 garść
  • słonecznik łuskany

    1 łyżka
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    6 sztuk
  • kiełki rzodkiewki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą tandoori i polać oliwą, zostawić na ok. godzinę w lodówce do zamarynowania. Po tym czasie usmażyć na patelni i odstawić do wystudzenia. Do miseczki wrzucić opłukaną i osuszoną rucolę, paprykę pokrojoną w małe paseczki, rzodkiewkę w pół plasterki, pomidorki w ćwiartki, a na górę dodajemy schab w tandoori, posypujemy kiełkami i słonecznikiem łuskanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 22.09.2015 00:10
smakowite zestawienie
Łucja 04.04.2013 13:12
bardzo smakowita sałatka :)
RenataZ-et 26.03.2013 15:48
super składniki na świetną sałatkę
arbuzowo 22.03.2013 10:32
Bardzo fajny, oryginalny pomysł
2milutka 22.03.2013 10:23
musi smaczna być;)
Kazimierz1 22.03.2013 10:17
wygląda smacznie
Konczi 22.03.2013 08:31
smakowałaby mi :)
cukiereczek 22.03.2013 08:28
sałatka jest super
Botwinka 22.03.2013 08:01
bardzo fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat