Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tandoori

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
przyprawa tandoori masala 1 łyżka
oliwa do marynowania
papryka żółta 1/2 sztuki
rzodkiewka 4 sztuki
rukola 1 garść
słonecznik łuskany 1 łyżka
pomidory koktajlowe (czerwone) 6 sztuk
kiełki rzodkiewki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tandoori

Plastry schabu pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą tandoori i polać oliwą, zostawić na ok. godzinę w lodówce do zamarynowania. Po tym czasie usmażyć na patelni i odstawić do wystudzenia. Do miseczki wrzucić opłukaną i osuszoną rucolę, paprykę pokrojoną w małe paseczki, rzodkiewkę w pół plasterki, pomidorki w ćwiartki, a na górę dodajemy schab w tandoori, posypujemy kiełkami i słonecznikiem łuskanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 22.09.2015 00:10
smakowite zestawienie
Łucja 04.04.2013 13:12
bardzo smakowita sałatka :)
RenataZ-et 26.03.2013 15:48
super składniki na świetną sałatkę
arbuzowo 22.03.2013 10:32
Bardzo fajny, oryginalny pomysł
2milutka 22.03.2013 10:23
musi smaczna być;)
Kazimierz1 22.03.2013 10:17
wygląda smacznie
Konczi 22.03.2013 08:31
smakowałaby mi :)
cukiereczek 22.03.2013 08:28
sałatka jest super
Botwinka 22.03.2013 08:01
bardzo fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak