Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka szynkowa z kukurydzą i oliwkami

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa
200 g
oliwki nadziewane papryką
zielone 100 g
jajka ugotowane na twardo
3-4
kukurydza w puszce
1 op.
ogórek konserwowy
do smaku
majonez tradycyjny
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Musztarda sarepska Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
groszek konserwowy
1 puszka
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szynkowa z kukurydzą i oliwkami

Szynkę pokroić w paseczki, jajka drobno posiekać albo utrzeć na największych oczkach tarki. Odcedzić z zalewy kukurydzę i groszek. Oliwki dokładnie odsączyć i pokroić w plasterki. Ogórki marynowane pokroić w kosteczkę. Składniki sałatki połączyć i doprawić sporą ilością pieprzu oraz niewielką ilością płynnej przyprawy do zup. Dodać majonez, musztardę i nieco soli czosnkowej. Wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Przed podaniem ponownie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.02.2016 13:38
fajna sałatka
Katarzyna/kate1980 01.02.2016 12:54
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak