Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szynkowa z kukurydzą i oliwkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 200 g
oliwki nadziewane papryką zielone 100 g
jajka ugotowane na twardo 3-4
kukurydza w puszce 1 op.
ogórek konserwowy do smaku
majonez tradycyjny
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Musztarda sarepska Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
groszek konserwowy 1 puszka
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szynkowa z kukurydzą i oliwkami

Szynkę pokroić w paseczki, jajka drobno posiekać albo utrzeć na największych oczkach tarki. Odcedzić z zalewy kukurydzę i groszek. Oliwki dokładnie odsączyć i pokroić w plasterki. Ogórki marynowane pokroić w kosteczkę. Składniki sałatki połączyć i doprawić sporą ilością pieprzu oraz niewielką ilością płynnej przyprawy do zup. Dodać majonez, musztardę i nieco soli czosnkowej. Wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Przed podaniem ponownie doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.02.2016 13:38
fajna sałatka
Katarzyna/kate1980 01.02.2016 12:54
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak