Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szynkowa z groszkiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 300 g
groszek konserwowy 1 puszka
pieczarki marynowane do smaku
majonez 2/3 szkl.
czosnek 2-3 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat mielony
jogurt naturalny 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szynkowa z groszkiem i pieczarkami

Szynkę gotowaną pokroić w cienkie plasterki (można z niej okroić skórkę), a następnie w paski. Groszek jak najdokładniej odcedzić. Pieczarki marynowane pokroić w plasterki lub w kostkę. Czosnek wycisnąć i połączyć z majonezem, jogurtem naturalnym, białym pieprzem oraz solą. Połączyć wszystkie składniki sałatki, dokładnie wymieszać i wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Można dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 06.09.2013 17:14
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak