sałatka szpinakowa z mozarella

sałatka szpinakowa z mozarella

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 łyżki octu winnego

  • 1 łyżka musztardy ziarnistej

  • 6 łyżek oliwy z oliwek

  • 20 dkg świeżego szpinaku

  • sól, pieprz

  • salami

    4 dag (plasterki)
  • radicchio

    15 dag
  • Do dekoracji:

  • pomidor

    4 plasterki
  • ser mozzarella

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę drobno siekamy. Ocet mieszamy z cebulą, musztardą, solą i pieprzem do smaku, dodajemy olej. Odsączmy mozzarellę, kroimy w kostkę i wkładamy na 10 min. do zrobionej marynaty. Następnie myjemy szpinak oraz sałatę i kroimy w paski lub ćwiartki w zależności od wielkości liści. Mieszamy sałatę ze szpinakiem i układamy na półmisku. Na to kładziemy pokrojona mozzarellę, i salami. Polewamy sosem w którym marynowaliśmy mozzarellę i dekorujemy plasterkami pomidora.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat