Sałatka Szefa kuchni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    0,5 główki
  • pomidory

    2-3 sztuki
  • sos czosnkowy

  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • ogórek zielony

    1 krótki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka kroimy w paski. Przyprawiamy do smaku pieprzem kolorowym z młynka,pieprzem czarnym z młynka oraz solą ziołową z młynka i podsmażamy. Sałatę lodową strzępimy palcami i posypujemy przyprawą do sałatek z młynka,ewentualnie trochę soli ziołowej z młynka. Na sałatę dajemy pokrojone pomidorki i ogórka. Polewamy sosem czosnkowym zrobionym według własnego przepisu. Na samą górę dajemy ostudzonego podsmażonego fileta,choć można podać również na ciepło. Na boki ładnie układamy pokrojone jajka na twardo. Smaczna i efektowna! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 09.03.2012 13:13
pysznie
Emilia22 20.11.2011 17:13
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat