Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kukurydza w puszce
1 szt -
szczypiorek usiekany
do smaku -
ocet
do smaku -
oliwa
do smaku -
keczup
do smaku -
sól
do smaku -
ogórek zielony
1 szt -
papryka
2 szt
Przepis i sposób przygotowania Sałatka śródziemnomorska
Przygotować sos: ok 5 łyżek oliwy z oliwek utrzeć z 2 łyżkami octu, dodać 2 łyżki keczupu, przyprawić solą, pieprzem i sosem Tabasco.
Polać tym warzywa, dobrze wymieszać, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)