Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tuńczyk w sosie własnym
250 g -
jajko ugotowane na twardo
2 szt -
cebula biała
1 sz -
majonez
50 g -
sól
do smaku -
ogórek
2 szt -
ryż
200 (ugotowany)
Przepis i sposób przygotowania Sałatka śniadaniowa III
2. Dodać odsączonego tuńczyka w sosie własnym.
3. Dodać 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę.
4. Dodać cebule pokrojoną w kostkę.
5. Dodać ogórki kiszone pokrojone w kostkę.
6. Dodać 2 łyżki majonezu.
7. Całość dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i solą.
Komentarze (1)