Sałatka śniadaniowa III

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    250 g
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
  • cebula biała

    1 sz
  • majonez

    50 g
  • sól

    do smaku
  • ogórek

    2 szt
  • ryż

    200 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ryz ugotować na pół twardo, ostudzić.
2. Dodać odsączonego tuńczyka w sosie własnym.
3. Dodać 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę.
4. Dodać cebule pokrojoną w kostkę.
5. Dodać ogórki kiszone pokrojone w kostkę.
6. Dodać 2 łyżki majonezu.
7. Całość dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.08.2013 19:09
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat