Sałatka śledziowo-egzotyczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    300 g
  • kapusta pekińska

    mała
  • rodzynki

    3 łyżeczki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • sos

  • majonez tradycyjny

    4 łyżeczki
  • śmietana

    2 łyżki
  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczone wcześniej pół godziny odsączone pokroić w paseczki , banany w plasterki, kapustę małą całą albo pół dużej poszatkować , dodać rodzynki, curry, i wymieszać .Przygotowanym wcześniej i schłodzonym w lodówce sosem polać sałatkę i całość wstawić do lodówki na godzinkę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 04.02.2013 13:03
fajne połaczenie
ElizaT 21.04.2011 22:23
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat