Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowo-egzotyczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 300 g
kapusta pekińska mała
rodzynki 3 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sos
majonez tradycyjny 4 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowo-egzotyczna

Śledzie moczone wcześniej pół godziny odsączone pokroić w paseczki , banany w plasterki, kapustę małą całą albo pół dużej poszatkować , dodać rodzynki, curry, i wymieszać .Przygotowanym wcześniej i schłodzonym w lodówce sosem polać sałatkę i całość wstawić do lodówki na godzinkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.02.2013 13:03
fajne połaczenie
ElizaT 21.04.2011 22:23
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak