Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z porem i marynowaną cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matijasy 1/2 kg
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
por 1 szt
cebulka marynowana 1/2 słoiczka
jajko 3 szt
majonez 3,5 łyżki
sok z cytryny z 1/2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z porem i marynowaną cebulką

1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Następnie kroję śledzie na mniejsze kawałki.

2. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Odcedzam.

3. Groszek, kukurydzę i cebulki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

4. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam.

5. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 07.02.2016 19:15
Uwielbiam;)))
IKrakowianka 07.02.2016 18:57
lubię takie sałaty śledziowe
w mojej kuchni 07.02.2016 17:35
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak