Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z orzechami i śliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 40 dag
ocet 1/2 szkl
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cukier 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
woda 1 szkl
sok z cytryny 1
orzechy włoskie 15 dag
śliwki suszone 15 dag
jogurt naturalny 3 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z orzechami i śliwkami

Śledzie moczymy i tniemy na kawałki. Robimy zalewę: zagotowujemy wodę, ocet i sok z cytryny. Dodajemy przyprawy. Wystudzoną zalewą zalewamy śledzie i marynujemy 24 h. Najlepiej odstawić je do lodówki w zafoliowanym pojemniku. Śliwki kroimy w paseczki, orzechy grubo siekamy. Mieszamy z odsączonymi śledziami oraz jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku. Dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.07.2014 23:08
Bardzo oryginalne połączenie :)
Noruas 10.07.2014 22:29
fajne połączenie :)
gosia56 10.07.2014 21:50
pyszny śledzik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak