Sałatka śledziowa w obrączkach

Sałatka śledziowa w obrączkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sałatka śledziowa, pięknie podana będzie dobra propozycją na każdą okazję: kolację, przyjęcie czy eleganckie śniadanie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • śledzie matjas

    4 filety
  • majonez

    2 łyżki
  • kurki marynowane

    0.5 słoika
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • czerwona cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy myję pod bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym i drobno kroję. Kurki i ogórki wyjmuję z zalewy i kroję na drobne kawałki. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę.
Śledzie mieszam z majonezem i układam warstwę w obrączkach cukierniczych, na śledzie układam warstwę kurek, dociskam denkiem, na to pokrojone ogórki i cebulę.
Całość wstawiam do lodówki, a przed podaniem dekoruję sałatkę. 

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danielek

27.09.2018 06:13
Ale to ładnie podane.

ben-ka

27.09.2018 09:30
Dziękuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat