Sałatka śledziowa na liściu sałaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    1,5-2 sztuki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    3-4 sztuki
  • ogórek konserwowy

    1-2 sztuki
  • pieprz

    czerwony
  • sałata lodowa

    2 listki
  • oliwa

    kilka kropli
  • cukier

    ew. do cebuli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe przepłukać w zimnej wodzie, osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę drobno posiekać i albo lekko wymoczyć w lodowatej wodzie, albo zasypać odrobiną cukru aż puści sok.
Natkę pietruszki posiekać, ogórek pokroić w kostkę.
Wszystko wymieszać i skropić oliwą i wyłożyć na dwa listki sałaty lodowej.
Jajko ugotować na pół twardo, przekroić na pół, położyć na sałatce.
Posypać czarnym lub czerwonym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 29.03.2017 10:45
pięknie podana!:)
agaK. 29.03.2017 09:43
Podanie bardzo mi się podoba.
Łukasz15 28.03.2017 23:54
Świetna sałatka
kloruś 28.03.2017 21:57
apetycznie! zjadłabym :)
halina17 28.03.2017 21:53
Lubię śledzie.
Marta1986 28.03.2017 20:46
bardzo smaczne
RenataZ-et 28.03.2017 20:07
super sałatka
Krzysztof15 28.03.2017 20:07
bardzo smaczna
Ola1984 28.03.2017 19:34
Fajna forma podania w jadalnej "miseczce" :)
pestka 28.03.2017 19:09
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat