Sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżeczka
  • grzyby suszone

    10 kapelusze:
  • filety śledziowe

    6 sztuk
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe kroimy na większą kostkę, przyprawiamy , zasypujemy ziołami i wstawiamy na ok. 30 min do lodówki. Cebulę kroimy w kostkę i zasalamy - nadmiar soku wylewamy. Grzybki kroimy (według uznania) wcześniej namaczamy i gotujemy ok. 30-40 minut. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 28.05.2011 20:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat