Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śledz w occie
6 szt -
cebulka marynowana
do smaku -
kukurydza w puszce
1 puszka -
papryka konserwowa
6 szt -
ogórek konserwowy
5 szt -
śmietana 12%
500 ml -
czosnek
4 ząbki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka śledziowa
Śledzie pokroić w drobne paseczki, cebulkę również (jeśli ktoś niema akurat marynowanej, to można dodać białą). Paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do śledzi. Na koniec wsypujemy kukurydzę.
Wszystkie składniki sałatki zalewamy wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym.
Dekorujemy pociętymi w paseczki paprykami i ogórkami.
Komentarze (3)