Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowa z sosem koperkowo-szczypiorkowo-musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 główka
seler naciowy 1 szt
pomidorki koktajlowe 7 szt
cebula czerwona 1 szt
sos
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
musztarda 1 kopiasta łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
chili do smaku
olej z pestek winogron 6 łyżek
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowa z sosem koperkowo-szczypiorkowo-musztardowym

Przygotowujemy sos: koperek i szczypiorek myjemy, osuszamy i miksujemy z musztardą i olejem, doprawiamy przyprawami do smaku. Odstawiamy w chłodne miejsce na 15 min. Sałatę opłukujemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i wkładamy do salaterki. Seler obieramy, kroimy w półplasterki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i nasion i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Wszystkie warzywa dodajemy do sałaty, polewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.03.2013 13:47
z takim sosikiem nie robiłam, a sałatki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak