Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka mała
  • groszek konserwowy

    1 puszka mała
  • cebula

  • papryka czerwona

  • jajko

    ugotowane na twardo
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko (jakieś 17 min od zagotowania wody dodajemy ryż). Osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy osączoną kukurydzę ,groszek ,tuńczyka ,pokrojone w kostkę jajko ,cebulę i czerwoną paprykę. Dodajemy po łyżce śmietany i majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 09.11.2014 12:51
często robię .jest pyszna
halina17 08.11.2014 18:32
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat