Sałatka ryżowa z szynką i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    250 g ( w kształcie ryżu)
  • szynka konserwowa

    20 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • szczypiorek

    pęczek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał. Szynkę i ser żółty kroimy w kostkę. Ogórka obieramy ze skóry i wraz z cebulą kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy osączoną kukurydzę, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z majonezem. Sałatkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 01.07.2017 12:02
bardzo fajna sałatka
halina17 30.06.2017 22:45
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat