Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 250 g ( w kształcie ryżu)
szynka konserwowa 20 dag
ser żółty 10 dag
cebula czerwona 1 szt
ogórek 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
majonez 3 łyżki
szczypiorek pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką i serem

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał. Szynkę i ser żółty kroimy w kostkę. Ogórka obieramy ze skóry i wraz z cebulą kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy osączoną kukurydzę, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z majonezem. Sałatkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.07.2017 12:02
bardzo fajna sałatka
halina17 30.06.2017 22:45
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak