Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką, czerwoną fasolą i pomarańczą

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
200 g
kukurydza
1 puszka
szynka wędzona
200 g
pomarańcze
2 szt.
natka pietruszki
oliwa
3-4 łyżki
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
fasola
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką, czerwoną fasolą i pomarańczą

Ryż ugotuj i ostudź. Fasolę odsącz i przepłucz, kukurydzę odsącz z zalewy. Szynkę pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz i pokrój w plastry, a następnie w cząstki (jeżeli chcesz odłóż kilka plastrów do przybrania talerza).
Ryż, fasolę, kukurydzę oraz szynkę przełóż do salaterki, dodaj oliwę, musztardę i przypraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą płatków chili, całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i cząstki pomarańczy i delikatnie przemieszaj. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 17.01.2013 18:17
lubie saltki z ryzem napewno wyprubuje
mufinka79 09.01.2013 19:21
Dziękuję :)
Katarzyna34 08.01.2013 18:39
ciekawe musę wypróbować
Cukiereczek13 08.01.2013 14:49
super propozycja :)
Konczi 08.01.2013 13:58
wygląda smacznie
Silver Teaspoon 08.01.2013 13:29
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak