Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z kaparami i anchois

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
groszek 50 g
papryka czerwona 1 szt
anchois 5 filtów
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z kaparami i anchois

Ryż dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Zagotowujemy w garnku osoloną wodę.Wsypujemy przepłukany ryż, gotujemy ok. 15 minut do miękkości. Odcedzamy, dwukrotnie dobrze przepłukujemy na sicie zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia. Groszek wsypujemy do rondelka z gotującą się wodą, gotujemy kilka minut. Cebulę kroimy drobniutko. Odcieknięty ryż i przecedzony groszek przekładamy do miski, dodajemy paprykę, cebulę i sardele pokrojone w paseczki, i kapary, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, całość schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.02.2013 16:34
dobra
Rafał10 10.01.2013 18:38
baaardzo smakowite !
parysek10 10.01.2013 17:12
bardzo fajna
Bernadeta 10.01.2013 15:34
smaczna
babajaga1969 10.01.2013 15:31
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak