Sałatka ryżowa z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • ryż jaśminowy

    1 szk
  • groszek konserwowy

    1/2 puszka
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1/3
  • kapusta pekińska

    1 szk

Sos

  • majonez

    1/3 szk
  • ketchup pikantny

    1/3 szk
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • chili Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka ryżowa z boczkiem foto
Składniki sosu dokładnie wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć a potem wysypać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączyć go z tłuszczu. Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na dno szklanek rozłożyć ryż, potem groszek,
Krok 2 - Sałatka ryżowa z boczkiem foto
cebulę, paprykę
Krok 3 - Sałatka ryżowa z boczkiem foto
kapustę pekińską. Następnie polać przygotowanym sosem i posypać boczkiem. Udekorować roszponką i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 24.08.2016 19:26
Świetna propozycja
Ada-Gaba 18.08.2014 16:50
pięknie podane
Klausia 21.05.2014 14:58
bardzo fajnie ją podałaś :)
jasiek 12.05.2014 16:23
ciekawy sposób podania
Margo1 10.04.2014 06:35
Bardzo fajna sałatka
wyattearp 09.04.2014 18:22
przepięknie podane
sylwia_sl 09.04.2014 13:30
Bardzo ładnie i apetycznie podane - na pewno takie zrobię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat